“BESZÉLŐ FEJ” VIDEÓK BEÁLLÍTÁSAI

Jelenlegi állapot
Nincs beiratkozva
Ár
29.900.-Ft + áfa (bruttó 37.973.-Ft)
Regisztráció

AVAGY HOGYAN RÖGZÍTSÜNK SZAKÉRTŐI VIDEÓKAT, AKÁR EGYEDÜL, SEGÍTSÉG NÉLKÜL, MOBILLAL?

Hívhatjuk “kamerába beszélős” videóknak is, angolul összefoglalóan a “talking head video” kifejezés terjedt el.

A képlet egyszerű: valaki egyenesen a kamerába, vagyis a célközönségéhez beszél. Legyen az egy vlog, egy oktató videó, egy élő, egy marketing tipp, egy sales videó, ha egyenesen a követőidnek, vevőidnek célzod és Te is megjelensz a videóban, akkor ezt a kamerába fogod elmondani.

De ennyire egyszerű e videó típus kivitelezése is? Fogjunk egy bármilyen kamerát, irányítsuk magunk felé és nyomjuk meg a gombot mind a kamerán, mind magunkon és csak kezdjünk el beszélni?

Avagy számít-e, hogy

  • a beszélő a képernyő melyik részén helyezkedik el?
  • remeg, mozog-e a kamera a kézben?
  • tisztán jól érthető-e a beszélő hangja?
  • az élesség a háttéren vagy a beszélőn van-e?
  • üzletfejlesztési témáról egy parkban vagy egy irodában beszélünk?
  • a néző csak az arcunkat látja vagy többet is a testünkből?
  • állóban, fekvőben vagy négyzetes formátumban rögzítünk-e?
  • milyen magasságban van a kamera hozzánk képest?
  • mobillal vagy profi kamerával rögzítjük-e?

Bizony vannak esetek, amikor mondhatni, hogy a “körítés” teljesen mindegy, és van amikor igenis sokat számít. Te vajon tisztában vagy azzal, hogy mikor számít és mikor nem?

Ez a tanfolyam többek között abban segít Neked, hogy megértsd, mikor milyen típusú és milyen technikai minőségű szakértői videót készíts és azt hogyan.

Összesen közel 3 és fél órányi videós és egyéb szöveges leckék segítenek megérteni a legfontosabb alapelveket és megismerni a legfontosabb technikai eszközöket. Utóbbiakhoz a leckék iránymutatást adnak, hogy mi alapján válaszd ki őket és konkrét beszerzési tippeket is kapsz.

A kurzusban elemeire bontjuk a beszélő fej típusú videókat, hogy ki tudd válogatni, Neked mely elemekre van ebből szükséged és fel tudd belőle építeni és kivitelezni a saját videódat.

Ennek a tanfolyamnak a legfőbb célja, hogy ne csak képes legyél szakértői videókat készíteni, de olyanokat is készíts, amelyek építik és nem rombolják a vállalkozásod arculatát.

A kurzus a kamera részben elsősorban a mobilokkal foglalkozik, mivel a legtöbbünk ezzel indul el, vagy elég is ez a szint. A többi bemutatott szempont viszont örökérvényű, függetlenül a kamera típustól.

És mi NEM része ennek a tanfolyamnak?

Ez a kurzus elsősorban technikai oldalról tanít meg ilyen videókat rögzíteni és nem tartalmi oldalról. Hogy milyen témákról beszélj a videóidban, azokat hogyan építsd fel, vagy hogyan legyél jó előadó a kamera előtt, az elsősorban marketing és retorikai téma, ez a tanfolyam ezekre nem tér ki.

Ha viszont megvan a mondanivalód, itt mindent megtalálsz ahhoz, hogy az az üzeneted és célcsoportod számára legjobban passzoló videó stílust kiválaszd és azt meg is tanuld beállítani, felvenni.

Mivel komplex és önálló téma, a videó utómunkái, vagyis a vágás nem része e tanfolyamnak.