Kisgyörgy Évát azért választottam bemutatandó tanulómnak, mert nagyon jól példázza azt, hogy mekkora löketet adhat valakinek egy kis segítség.

Éva a Travellina utazási blog szerzője, főállású világutazó, aki már jóval több, mint 100 országban járt ezidáig. Sokan csak "Travellina Évi"-ként ismerik.

Aki követi, nagyon részletes és gyakorlatias úti beszámolókat olvashat tőle, sőt egy fantasztikus könyve is megjelent praktikus utazási tanácsokkal.

Mikor megkeresett, már volt tapasztalata fotózással, de szeretett volna videókat is készíteni a blogjához, csak egyszerűen nem tudta elképzelni hogyan fogjon neki. Milyen szempontok alapján kamerázzon egy utazás alkalmával, mennyit rögzítsen és legfőképp hogyan és mivel fogja azt a sok felvételt egy nézhető videóvá összevágni.

Kétszer találkoztunk. Az első alkalommal kezdetnek átnéztük a meglévő felszerelését és, hogy mit tud belőle kihozni, majd átvettük a videós fejjel gondolkodás alapjait: alapvető kompozíciók, téma feldolgozás, mit ne csináljunk, kezdő kameramozgások. Picit gyakoroltunk is helyben talált témákon.

Majd Évi elutazott Amerikába és bejárta a 66-os utat, ami nagy vágya volt. Mikor hazajött a felvételekkel, újra leültünk és a számára ajánlott vágó szoftverrel elkezdtük közösen összerakni élete első videóját. Pontosabban ő csinálta, én csak instruáltam, így szépen megismerte közben a programot, a lehetőségeket, de legfőképpen megtanulta a vágás szemléletét. Ugyanis az utómunka nem elsősorban technikai kérdés, hanem szemléletmód.

Tanulság tipp számodra:

ne a felszereléstől, a szoftverektől vagy a kütyüktől várd, hogy majd megoldják varázsütésre a dolgot. A megfelelő eszköz valóban sokat segíthet, de csak akkor, ha tudod, mi a célod vele. A videóvágás is elsősorban fejben dől el, a megfelelő szoftver csak arra kell, hogy gyorsabban összerakd vele, ami a fejedben van.

Talán olyan 1 percnyi anyagot vágtunk így össze együtt, a többit teljesen önállóan fejezte be. És rögtön hozott egy jó kis 8 perces, a téma iránt érdeklődők számára kétségtelenül élvezhető videót.

Évi első videója a közös foglalkozás után.

Évi szuper lelkes lett, főleg, hogy a videóját elküldte egy alaszkai túraszervező cégnek, akik egy több száz dollár értékű utat ajánlottak fel neki cserébe azért, ha az alaszkai útjáról szóló videóban ők is szerepelnek!

Azóta több tucat videót készített már, teljesen önállóan. Természetesen lehetne még csiszolni a videóin, de neki sem a professzionális szint elérése volt a cél, hanem az, hogy maga és a követői számára nézhető, élvezetes kis videókat állíthasson össze, és ezt abszolút meg is valósította.

Tanulság tipp számodra:

a kész mindig jobb, mint a tökéletes. Amikor kezdő vagy, ne várd el magadtól, hogy elsőre olyan videót készíts, mint a "nagyok". Hidd el, így is rengeteg elismerést fogsz besöpörni a környezetedből! Csak csináld és idővel egyre jobb és könnyebb lesz. Ugye már nem is emlékszel arra, milyen nehéz volt megtanulnod cipőt kötni?:-)

Évi esete jól példázza egyrészt a személyes képzések erejét, ugyanis így lehet a leginkább egyénre szabottan igazítani, terelgetni valakit a számára problémás területeken. Másrészt jó példa a gyakorlás szükségességére. Ma már százsor gyorsabban végez egy videóval és egyáltalán nincs megijedve a folyamattól!

Vágj bele bátran te is, idővel egyre jobb leszel!

Üdv,

Terei Miki

Inges-logoval-transparent-cuccokkal-square-200px

Videókészítő

ONLINE MINI-TANFOLYAM

Online-tanfolyam2-150w
Jól kinéző SZAKÉRTŐI VIDEÓK könnyedén

ONLINE TANFOLYAM

Phone-record-mockup-Miki-800px-3

"Varázspálca" INSTANT-VIDEÓ KÉSZÍTŐ

ONLINE TANFOLYAM

Instant-video-tanfolyam-course-thumbnail

Személyre szabott "edzésprogram"

MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

Nyaralás videó készítés egyéni képzés

Cégre szabott "edzésprogram"

VÁLLALKOZÁSOKNAK

RAS-004-500px-crop

Üzemeltető:

E-motion Pictures Kft.
2112 Veresegyház, Huszka Jenő u. 5/A.

Adószám: 13109109-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-181092

ÁSZF és Adatvédelmi Tájékoztatás

barion-card-payment-mark-2017-200px

A kényelmes és biztonságos online fizetést
a Barion Payment Zrt. biztosítja,
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Bankkártya adataid áruházunkhoz nem jutnak el.

© 2021 Minden jog fenntartva! E-motion Pictures Kft.