GASZTRO-VIDEÓ WORKSHOP
2019. MÁRCIUS 12.
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, ELŐKÉSZÜLETEK

Kérlek nézd végig sorban az összes pontot és készíts elő mindent időben a workshopra a hatékony munkához.

Az alkalmazások, szoftverek telepítése, a különböző oldalakra való regisztráció, a meglévő képi anyagaid előkészítése némi időbe telik, ezért kérlek ne hagyd az utolsó pillanatra.

Ez a Te és a tanuló társaid érdeke is. Nagyon köszönöm!

iPhone:

Google Photos

Snapseed vagy VSCO

Foodie

Quik

 

Android:

Open Camera

Google Photos

Snapseed vagy VSCO

Foodie

Quik

 

Megjegyzés:

főleg Android környezetben (de iPhone-nál is) előfordulhat, hogy egyes alkalmazások az adott készüléken nem, vagy nem jól működnek.

Ennek számtalan oka lehet, a készülék képességeitől kezdve az operációs rendszer verziószámán át az adott alkalmazás / adott készülék kompatilitásáig. 

Így előfordulhat, hogy Nálad nem minden fog patent módon működni. A sokszínű készülék felhozatal miatt erre nem tudok felelősséget vállalni. 

Ha abban a szerencsétlen helyzetben lennél, hogy windows-os telefonod van (viccet félretéve, szoftveres oldalon sajnos nagyon gyér ott a kínálat), akkor nézd meg, hogy a fenti applikációk közül fellelhető-e ott valamelyik. Ha nem, attól még az online megoldások Neked is működni fognak.

Mivel online videóvágó alkalmazásokat fogunk használni, ahova fotókat és videókat fogunk feltölteni, szükséged lehet arra, hogy egy hosszabb videóból kivágj egy rövidebb részt (hogy ne több száz megabyte-ot tölts fel adott esetben).

Ezt gyorsan és egyszerűen meg kell, hogy tudd tenni a laptopodon.

 

Ha windows-os vagy és 8-as vagy 10-es verziószámú operációs rendszered van, akkor elvileg a géped alapból tudja azt, amire ezen a workshopon szükségünk lesz.

Ha mac-es vagy, akkor telepítsd az iMovie nevű programot, ez ingyenes. Tartalék megoldásként kérlek telepítsd a 1 click video cutter joiner nevű programot.

Kérlek regisztrálj be előre az alábbi platformokra, ezeken fogunk dolgozni a workshopon. A regisztráció ingyenes, mindegyik platform többé-kevésbé teljes körűen kipróbálható.

Bankkártyaadatokat csak előfizetés esetén kell megadni, erre most nem lesz szükség.

A regisztráció minden esetben egyszerű, név és email cím megadásával történik, lesz, ahol aktiváló emailt kapsz.

SHAKR

MAGISTO

WAVE ANIMATRON

A workshopon való munka hatékonyságához az egyik legfontosabb elem, hogy elő legyenek készítve azok a képi anyagok, amelyekből "főzni" fogsz. 

 

 • Gyűjtsd össze néhány fotódat (min. 10 db, de inkább több). Ezek lehetnek átlalad készített fotók (mobillal vagy fényképezővel), lehetnek mások által, a Te vállalkozásodhoz kapcsolódóan készült képek is. A legjobb, ha vannak egy témakörhöz kapcsolódó képek (pl. egy étlap vagy könyv néhány fotója) és emellett néhány egyéb kép (életképek, munkafolyamatok, kollégák, stb.)

 

 • Ha van videód, azt is keresd meg. Ez ugyanúgy lehet általad készített akár mobilos felvétel és lehet a vállalkozásodról készült imázs film is. 

 

Mindkét típusú felvételt másold fel a telefonod galériájába, ahol könnyen megtalálod, és a laptopodra is (amit magaddal hozol) másold fel, szintén egy könnyen megtalálható mappába.

Ezeket az eszközöket hozd magaddal:

 • Laptopot, ha van, lehetőleg feltöltve és hozzá töltőt 
 • A feltöltött mobilodat, hozzá töltőt és/vagy mobil töltőt (power bank)
 • Azt a típusú kábelt, amivel össze tudod kötni a mobilod a laptopoddal képek, file-ok átmásolásához
 • Fülhallgatót, hogy amikor egyszerre 15-en kezdünk el zenés videókat szerkeszteni, akkor mindenki meghallja a sajátját és ne zavarja másét 🙂

  Ha olyan mobilod van, amelyik nem fogadja a szokványos fülhallgató bemenetet, akkor hozd el az erre szolgáló átalakítót (a telefonodhoz kellett kapjál ilyet).

FONTOS: tipikus eset, hogy akár a mobilunk, akár a laptopunk "csutkára" van adattal és alig van rajta néhány megabyte hely. Kérlek gondoskodj róla, hogy legyen min. 1GB tárhely bármely készülékeden.

A workshop délutáni része intenzív internet használatot igényel. Emiatt a helyi szolgáltatótól sávszélesség növelést igényeltük erre a napra a Rosinante wifi-jére.

Nem tesztelhető azonban előre, hogy mi történik akkor, amikor 15-20 fő használja egyszerre a rendszert, ráadásul nagyobb adatmennyiségi igénnyel.

Emiatt fennakadások lehetnek és előfordulhat, hogy a saját mobilinternetedet is használnod kell.

A workshop helyszíne a Rosinante Fogadó és Étterem, Szigetmonostor, Hrsz. 057/2

TÉRKÉP ITT.

Megközelítés:

 • A budai oldalról autóval Tahitótfalun keresztül, a Szentendrei-szigeten át
 • Szentendréről a Duna Korzóról induló gyalogos komppal, a kikötőtől 10 perc sétával
 • A Pesti oldalról a Dunakeszi-Horány autós komppal.

Mivel elég intenzív lesz a tananyag, ezért a workshopot a meghirdetett időpontban pontosan 9:00-kor kezdjük.

Köszönöm előre is, hogy legalább 15 perccel korábban érkezel a helyszínre, hogy nyugodtan el tudj helyezkedni, elintézni a biológiai ügyeket, vagy legyen lehetőséged pár szót váltani a többiekkel.

A délelőtti szekció 3 órás, egy szünettel délig tart. Ebéd szünet után a délutáni szekció kezdési időpontja 14:00 és szintén 3 órás.

Amennyiben a társaság kész rá, a délutáni részt tudjuk korábban is kezdeni.

Étkezési, italfogyasztási lehetőséged a Rosinante éttermében lesz. Italszámlát mindenkinek nyit a bár, ebédre pedig 3.900.-Ft/fő kedvezményes áron választhatsz 3 fogásos menüt.

Érkezéskor a recepción tudsz választani 2 féle leves és 2 féle főétel közül, melyben lesz húsos és vegetáriánus opció is.

 

MINDEN PONT KIPIPÁLVA?

Szuper! Találkozzunk a workshopon! Várlak szeretettel!

Minden jót addig is!

Terei Miki

Ha kérdésed van, írj nekem emailt a hello@videoninja.hu címre, üzenj messenger-en vagy hívj a 06 20 211 9109-es számon.