GASZTRO-VIDEÓ WORKSHOP
2019. MÁRCIUS 11.
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK, ELŐKÉSZÜLETEK

Kérlek nézd végig sorban az összes pontot és készíts elő mindent időben a workshopra a hatékony munkához.

Az alkalmazások, szoftverek telepítése, a különböző oldalakra való regisztráció, a meglévő képi anyagaid előkészítése némi időbe telik, ezért kérlek ne hagyd az utolsó pillanatra.

Ez a Te és a tanuló társaid érdeke is. Nagyon köszönöm!

iPhone:

Google Photos

Snapseed vagy VSCO

Foodie

Quik

 

Android:

Open Camera

Google Photos

Snapseed vagy VSCO

Foodie

Quik

 

Megjegyzés:

főleg Android környezetben (de iPhone-nál is) előfordulhat, hogy egyes alkalmazások az adott készüléken nem, vagy nem jól működnek.

Ennek számtalan oka lehet, a készülék képességeitől kezdve az operációs rendszer verziószámán át az adott alkalmazás / adott készülék kompatilitásáig. 

Így előfordulhat, hogy Nálad nem minden fog patent módon működni. A sokszínű készülék felhozatal miatt erre nem tudok felelősséget vállalni. 

Ha abban a szerencsétlen helyzetben lennél, hogy windows-os telefonod van (viccet félretéve, szoftveres oldalon sajnos nagyon gyér ott a kínálat), akkor nézd meg, hogy a fenti applikációk közül fellelhető-e ott valamelyik. Ha nem, attól még az online megoldások Neked is működni fognak.

Mivel online videóvágó alkalmazásokat fogunk használni, ahova fotókat és videókat fogunk feltölteni, szükséged lehet arra, hogy egy hosszabb videóból kivágj egy rövidebb részt (hogy ne több száz megabyte-ot tölts fel adott esetben).

Ezt gyorsan és egyszerűen meg kell, hogy tudd tenni a laptopodon.

 

Ha windows-os vagy és 8-as vagy 10-es verziószámú operációs rendszered van, akkor elvileg a géped alapból tudja azt, amire ezen a workshopon szükségünk lesz.

Ha mac-es vagy, akkor telepítsd az iMovie nevű programot, ez ingyenes. Tartalék megoldásként kérlek telepítsd a 1 click video cutter joiner nevű programot.

Kérlek regisztrálj be előre az alábbi platformokra, ezeken fogunk dolgozni a workshopon. A regisztráció ingyenes, mindegyik platform többé-kevésbé teljes körűen kipróbálható.

Bankkártyaadatokat csak előfizetés esetén kell megadni, erre most nem lesz szükség.

A regisztráció minden esetben egyszerű, név és email cím megadásával történik, lesz, ahol aktiváló emailt kapsz.

SHAKR

MAGISTO

WAVE ANIMATRON

A workshopon való munka hatékonyságához az egyik legfontosabb elem, hogy elő legyenek készítve azok a képi anyagok, amelyekből "főzni" fogsz. 

 

  • Gyűjtsd össze néhány fotódat (min. 10 db, de inkább több). Ezek lehetnek átlalad készített fotók (mobillal vagy fényképezővel), lehetnek mások által, a Te vállalkozásodhoz kapcsolódóan készült képek is. A legjobb, ha vannak egy témakörhöz kapcsolódó képek (pl. egy étlap vagy könyv néhány fotója) és emellett néhány egyéb kép (életképek, munkafolyamatok, kollégák, stb.)

 

  • Ha van videód, azt is keresd meg. Ez ugyanúgy lehet általad készített akár mobilos felvétel és lehet a vállalkozásodról készült imázs film is. 

 

Mindkét típusú felvételt másold fel a telefonod galériájába, ahol könnyen megtalálod, és a laptopodra is (amit magaddal hozol) másold fel, szintén egy könnyen megtalálható mappába.

WORKSHOP "A", azaz délután:

  • Laptopot, ha van, lehetőleg feltöltve és hozzá töltőt 
  • A feltöltött mobilodat, hozzá töltőt és/vagy mobil töltőt (power bank)
  • Azt a típusú kábelt, amivel össze tudod kötni a mobilod a laptopoddal képek, file-ok átmásolásához
  • Fülhallgatót, hogy amikor egyszerre 15-en kezdünk el zenés videókat szerkeszteni, akkor mindenki meghallja a sajátját és ne zavarja másét 🙂

    Ha olyan mobilod van, amelyik nem fogadja a szokványos fülhallgató bemenetet, akkor hozd el az erre szolgáló átalakítót (a telefonodhoz kellett kapjál ilyet).

WORKSHOP "B", azaz délelőtt:

  • A mobilodat, hozzá töltőt és/vagy mobil töltőt (power bank).

FONTOS: tipikus eset, hogy akár a mobilunk, akár a laptopunk "csutkára" van adattal és alig van rajta néhány megabyte hely. Kérlek gondoskodj róla, hogy legyen min. 1GB tárhely bármely készülékeden.

A workshop délutáni része, az "A" workshop intenzív internet használatot igényel, mivel nem csak online platformokon fogunk dolgozni, de azokra fotókat, videókat is fogunk feltölteni.

Mindent elkövetünk, hogy biztosítsunk számotokra ehhez internet csatlakozást, a helyszínen néhány felhasználót kiszolgálni képes wifi van, továbbá mobilinternet hotspot-tal is készülünk.

Mivel a internetszolgáltatók sem garantálnak magas sávszélességet, a mobilinternet esetében a garantált sávszélesség pedig 0 kb/sec., ezért előfordulhatnak fennakadások.

Kérlek készülj arra, hogy adott esetben a saját mobilinternetedet kell használd.

A workshopok helyszíne az Ételműhely Gasztrostúdió, 1042 Budapest, Szent István tér 6.

 

A helyszín könnyen elérhető tömegközlekedéssel, az Újpest-Központ metró megállótól pár perc sétára található.

katt a képre a nagyításhoz

Parkolni az épület előtt lévő téren (sorompós behajtás) kedvezményes áron le tudod tenni az autódat (első óra ingyenes, utána 200 Ft/megkezdett óra), a környező utcákon pedig ingyenesen is.

Mivel elég intenzív lesz a tananyag, ezért mindkét workshopot a meghirdetett időpontban pontosan kezdjük.

(Workshop "B" 09:00, Workshop "A" 14:00

 

Köszönöm előre is, hogy legalább 15 perccel korábban érkezel a helyszínre, hogy nyugodtan el tudj helyezkedni, elintézni a biológiai ügyeket, vagy legyen lehetőséged pár szót váltani a többiekkel.

 

 

 

Akik mindkét workshopon részt vesznek, vendégeim Hack Barnabás által a helyszínen frissen készített két fogásos ebédre. 

Menü:

- gombakrém leves, petrezselyem olajjal
- konfitált sertés tarja, burgonyapüré
 
 
Amennyiben ételallergiád van vagy bármely diéta, táplálkozási kultúra miatt nem megfelelő számodra ez a menü, kérlek jelezd számomra időben és egyeztetek a séffel.
 
 
Ha másra vágynál, a környéken számos étterem található. 
 
 
Ha csak az egyik workshopon veszel részt, de szívesen csatlakoznál az ebédhez, kérlek jelezd ezt számomra a hello@videoninja.hu címen időben. Az ebéd díja ez esetben 2000.-Ft. 

MINDEN PONT KIPIPÁLVA?

Szuper! Találkozzunk a workshopon! Várlak szeretettel!

Minden jót addig is!

Terei Miki

Ha kérdésed van, írj nekem emailt a hello@videoninja.hu címre, üzenj messenger-en vagy hívj a 06 20 211 9109-es számon.